Not known Facts About kadınlarda yumurtlama bozukluğu nasıl anlaşılır

Hormonal dengesizliğin neden olduğu yaygın bir yumurtlama bozukluğu, yumurtlamanın yokluğunu ifade eden anovulasyondur. Bu durumda, yumurtalıklar yumurta bırakamaz, bu da döllenme ve hamileliğin gerçekleşmesini imkansız hale getirir.

Belirti varlığında en sık karşılaşılan yakınma karın ağrısıdır. Bunun yanısıra karında şişkinlik ve anormal uterin kanama görülebilir. Daha nadir karşılaşılan yakınmalar ise idrar ya da dışkılama problemleri ile sırt ağrısıdır.

Genetik ve çevresel faktörlerin karışımı, kişinin anksiyete bozuklukları geliştirme riskini artırabilir. Eğer kişide aşağıdakiler varsa veya aşağıdaki gibi durumlar geçirdiyse, anksiyete bozukluğu açısından daha yüksek possibility altında olabilir:

DMDD'nin coğrafi veya kültürel dağılımında belirgin bir farklılık tespit edilmemiş olsa da düşük sosyoekonomik düzeydeki ailelerde daha sık fark edildiği bildirilmiştir. Bu durum, stres faktörlerinin yaygınlığı ve bu ailelerin çocuklarının davranışlarını desteklemek için daha sınırlı kaynaklara sahip olmasıyla açıklanabilir.

Ameliyat için karından laporoskopi dediğimiz bir aletle gireriz. Kapalı ameliyatla her yumurtalığa lazerle 5-six küçük delik açarız. Yumurtalıktaki erkeklik hormonu dediğimiz androjen hormonunu salgılayan kısmı azaltırız ve yumurtalık üzerindeki baskılayıcı etkisini ortadan kaldırırız.

Bu tür durumların netleştirilmesi, ilaçla veya gerekli ise ameliyatla tedavileri gerekir. Eğer sebep erken teşhis edilmezse ve tedavi geciktirirse örneğin adet düzensizliğine neden olan bir myomun büyümesi ileride daha fazla sıkıntılara yol açabilir. Adet düzensizliği olan hastaların bir kısmında yumurtlama düzensizliği vardır bu da hamile yumurtlama bozukluğu belirtileri kalmayı engelleyici veya geciktirici etki gösterebilir.

Myomlar çıkarıldıktan sonra tekrar gelişebilir. Tekrarlamanın olasılığı myom sayısı ile yakın ilişkilidir.

Sağlıklı yollar keşfedin - Hobiler, egzersiz ve eğlence aktiviteleri gibi enerjinizi yenilemenin sağlıklı yollarını keşfedin.

PRP’nin etkilerinin ne kadar devam edeceği konusunda daha çOkay veriye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak PRP tedavisinin birkaç kez yapılmasında ise herhangi bir sakınca yoktur. Bu bağlamda başarısız bir denemenin ardından şans devam etmektedir.

Neyse ki, hormonal dengesizlikler nedeniyle kısırlık yaşayan kadınlar için tedavi seçenekleri mevcuttur. get more info Spesifik tedavi, hormonal dengesizliğin altında yatan nedene bağlı olacaktır.

Şunlar gibi sorular sorarak bu sürece lawnımcı olan birkaç Website sitesi ve uygulama bulunmaktadır:

*Kadınlarda yine adetin 13. ve 17. günleri arasında, yumurtlamadan webpage dolayı kadınlık hormonları arttığı için rahim ağzından salgılanan sıvı miktarı ve bu sıvının akışkanlığı artar.

PKOS’de her zaman ameliyat yapmayız. Ama bazı durumlar var ki; hastayı tedavi etmemize rağGuys yumurtlama olmaz, hormon dengesi düzensizdir. Yani her şeye rağMales hormonal düzensizlik devam eder. Eğer hastanın kısırlık problemi ve çocuk beklentisi varsa, yumurtlama ilaçlarına rağmen de hamile kalamıyorsa o zaman iki seçenek var; ya tüp bebek tedavisine alırız ya da ameliyat ederiz.

Eğer seçtiğiniz seviye reklamsız deneyim ayrıcalığı sunuyorsa, destek olduktan sonra YouTube tarafından gösterilecek olan bağlantıdaki formu doldurarak reklamsız deneyime erişebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *